AVANTAJELE ENERGIEI SOLARE FOTOVOLTAICE

Energia solară este o resursa regenerabilă în adevaratul sens al cuvântului. Nu va disparea decât dacă soarele va înceta să ardă, caz în care nu va mai exista deloc viața pe planeta noastră.

Panourile solare nu produc nicio poluare în timpul funcționării, spre deosebire de reactoarele nucleare si instalațiile termice. În timp ce primele cauzează probleme legate de evacuarea deseurilor nucleare, cele din urma produc fum dăunator și cenușaă.

Producția de energie solara de câtre panourile solare sau prin alte mijloace ce utilizează energia solara este lipsită de zgomot, spre deosebire de alte metode.

Montarea panourilor solare este facilă si eficientă din punct de vedere al costurilor. Mai mult, acestea devin utile in situațiile in care rețelele locale nu functionează, cum ar fi în spațiu, spre exemplu.

Spre deosebire de rezervele de ulei și cărbune, energia solară este disponibilă in toate zonele planetei, nefiind concentrată intr-o singura parte. Prin urmare, “recoltarea” energiei solare poate fi realizată aproape în orice loc.

Unitățile generatoare de energie solare sunt compacte si flexibile ca proiectare, ceea ce înseamna ca pot fi instalate aproape în orice tip de spațiu, fără a va face griji ca trebuie să construiți locații speciale.

Inițial, panourile solare costa mult, dar generarea gratuita de energie, de-a lungul anilor, duce la un cost global extrem de eficient. În plus, panourile solare presupun mai puțină mentenanță și monitorizare.